• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Postavljene zastave Albanije i UČK u Bošnjačkoj mahali imaju za cilj podizanje tenzija

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Reč je o smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK” stoji u saopštenju.

U saopštenju se kaže da “iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi sve do vlasti u Prištini” i dodaje da je “očigledna namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen”.

“To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama” navodi se u saopštenju.

“Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još