• Početna>
  • Vesti>

Omladina SPS-a podržala Srpsku listu na lokalnim izborima

Delegacija Socijalističke omladine Srbije je zajedno sa članom IO GO SPS Milanom Aritonovićem posetila KiM i dala podršku Srpskoj listi kao i kandidatima SPS na lokalnim izborima koji će biti održani 17. oktobra, saopšteno je iz SPS-a.

U okviru posete, Socijalistička omladina Srbije održala je u ponedeljak sastanak sa kandidatima za odbornike, Filipom Ðorđevićem i Milicom Filipović iz Raniluga i Nenadom Savićem i Božom Stanojevićem iz Kosovske Kamenice, sa kojima su nakon sastanka obišli manastir Draganac i posetili crkvu Sv. Nikole u Kosovskoj Kamenici.

Predsednik Socijalističke omladine Srbije Uglješa Marković, koji je predvodio delegaciju, ovom prilikom istakao je da Kosovo i Metohija predstavlja dušu našeg opstanka, dokaz našeg postojanja i pitanje naše budućnosti.

„Naš narod, koji živi u južnoj srpskoj pokrajini, predstavlja poslednji bedem vekova istorije i tradicije bića srpskog naroda. Danas smo zajedno sa članom IO GO SPS, Milanom Aritonovićem dali podršku Srpskoj listi na Kosovu i Metohiji kao i našim kandidatima za odbornike u okviru nje, na Kosovsko-pomoravskom okrugu, u opštinama Kosovska Kamenica i Ranilug. Njihova istrajnost i energija su nadahnuće i podstrek da Srbija živi i postoji dok i poslednji Srbin tamo živi”, naglasio je Marković.

U delegaciji su bili potpredsednici Socijalističke omladine Srbije Dijana Radović i Filip Bukilić, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još