• Početna>
  • Vesti>

Kandidati Srpske liste o projektima: Novi most se otvara za saobraćaj u novembru

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica na predstojećim izborima 17. oktobra, Milan Radojević sa kandidatima za odbornike, obišao je danas most u završnoj fazi izgradnje koji će grad Kosovsku Mitrovicu direktno povezati sa magistralnim putem Priština – Raška. Most bi trebalo da bude pušten u saobraćaj u novembru.

Radojević je tom prilikom podsetio da se radi o višedecenijskom projektu koji je tek sad uspešno realizovan.

“Stari Mitrovčani pamte planove za povezivanje centra grada sa magistralnim putem Priština-Raška kod Dudinog krša. Ovo će dosta rasteretiti centar grada, omogućiće bolji i brži protok ljudi i robe i to je samo jedan od projekata koji smo realizovali ove godine” rekao je Radojević objašnjavajući od kakvog je značaja za celokupnu infrastrukturu izgradnja mosta kod Dudinog Krša.

Rekao je da su do sada renovirane fasade u ulici Knjaza Miloša i zgrada “Staro Berilje” u Ulici kralja Petra I, te da su to samo neki od projekata koji čekaju na realizaciju.

“Planom budžeta za ovu godinu predviđena je rekonstrukcija ulice Vlade Ćetković i Nemanjine ulice. Najveći problem koji nas muči jeste problem parkiranja, to smo pokušali da rešimo u ovoj godini ali nismo naišli na razumevanje centralnih vlasti u Prištini. Taj projekat nije odobren, ali se nadamo da ćemo u toku sledeće godine i to realizovati, jer je to jedan od gorućih problema u našem gradu” dodao je Radojević.

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika je podvukao da će i u narednom periodu sve odluke biti donošene uz konsultacije sa građanima na javnim raspravama koje će lokalna samouprava organizovati.

Simić: Imamo sinergiju centralnih i lokalnih vlasti i građana; rezultati ne mogu da izostan

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je rekao da uvek treba isticati potrebu za jedinstvom srpskog naroda ali i jedinstvenim delovanjim srpskih političkih predstavnika koje je u potpunosti ostvareno kroz Srpsku listu.

“Projekti renoviranja i rekonstrukcije Berilja i ostalih zgrada u Ulici kralja Petra, kao i “tridesetdvojke” relaizovani su u saradnji sa ministrom (za zajednice i povratak) Goranom Rakićem, predsednikom Srpske liste i moram da naglasim da je to jedino ministarstvo koje pruža podršku srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji. Dakle imamo tu sinergiju između centralnih i lokalnih institucija i naših građana. Kada smo tako jedinstveni i složni, rezultati ne mogu da izostanu” izjavio je Simić.

Spirić: Ovih dana konkurs za raspodelu stanova za mlade bračne parove

Kandidat za odbornika Aleksandar Spirić istakao je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji oslikavaju jedinstvo i slogu i zajedničkim snagama postižemo rezultate.

“Tako ćemo nastaviti i u periodu koji je pred nama. Ono što je važno napomenuti vezano za ovaj projekat, jeste da smo zaključkom Vlade Srbije i zahvaljujući predsedniku Srbije, uspeli da obezbedimo sredstva i za ovaj most i za pristupnu saobraćajnicu, a ulaz u grad će krasiti novi kružni tok” rekao je Spirić i naglasio da će uskoro svi ovi segmenti biti završeni i činiti jednu celinu, zajedno sa projektom asfaltiranja Ulice Ive Lole Ribara celom njenom dužinom.

Spirić je najavio da će uskoro početi raspodela stanova za mlade bračne parove. Sedam stambenih zgrada je podeljeno, a za još dve se očekuje da ovih dana bude raspisan konkurs.

Ralić: Podrumske prostorije “Berilja” su očišćene; ostalo zavisi od kulture stanovanja stanara

Kao primer dobre saradnje institucija na svim instancama, istaknut je projekat obnove fasade i uređenje podrumskih prostorija Beriljskih zgrada u Ulici kralja Petra. Kandidat za odbornika Miodrag Ralić, koji je ujedno i direktor Regionalnog vodovoda, objašnjava da je višedecenijski problem ove zgrade naročito bio podrumski prostor, ali da je taj problem sada rešen.

“Podrumske prostorije su bile pune vode i fekalija. Mi smo sad to očistili, sredili, zamenili vodovodnu i kanalizacionu mrežu i ostaje da se dezinfikuju prostorije kako bi stanari mogli da ih koriste. Da li će ti podrumi i nadalje biti suvi, to zavisi od samih stanara. od njihove kulture stanovanja. Nadamo se da će voditi računa i da će ta zgrada biti za primer” rekao je Ralić.

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji zakazani su za 17. oktobar.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još