• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ima protivnika, ali nastavljamo sa inicijativom jer je važna za budućnost

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je regionalna inicijativa, koja od juče nosi naziv “Otvoreni Balkan” važna za budućnost građana i interes regiona, zbog čega će njena implementacija biti nastavljena, i pored svih kritika, prenosi Tanjug.

“Bilo je mnogo pozitivnih, ali i mnogo negativnih reakcija, ali sem besmislene politike zatvaranja i ksenofobije nisam čuo ozbiljnu argumentaciju protiv toga”, rekao je Vučić u Velikoj Plani sumirajući zaključke nakon jučerašnjeg Samita u Skoplju, u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”.

Vučić je naveo da čuje kritike i iz nekih evropskih centara, iako je sve na čemu počiva regionalna inicijativa zasnovano na principima slobodnog protoka roba, kapitala, usluga i ljudi.

Razume, dodaje, da se deo njih ljuti, jer nisu oni upravljači niti u poziciji u kojoj određuju šta se u regionu radi, “već smo mi sami uzeli stvari u svoje ruke, sami određujemo svoju budućnost”.

“I nastavićemo tako, to tako rade slobodne i nezavisne države. Radimo u svom najboljem interesu, smanjivaćemo troškove. Reč je o velikoj i važnoj inicijativi za budućnost”, poručio je Vučić.

A da će inicijativa imati mnogo protivnika, videlo se, kaže i po reakciji kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali uvek i po reakciji dela zvaničnika iz Sarajeva, koje, ištiče ne razume, jer je to i u njihovom najvećem interesu.

“Ali, možda sa ovoliko iskustva i znanja, nisam dovoljno stručan i sposoban da razumem njihove razloge protiv ove inicijative. Ali, nije ni važno. Sa tim ćemo nastaviti, jer je važno za nas”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još