• Početna>
  • Vesti>

Petković deci sa KiM: Zelimo da vam omogućimo dostojan život

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas 64 mladih sportista sa KiM, učesnike kampa “Srbija te zove 2021”, koji već devet dana borave u Beogradu.

Petković je poručio da je od početka godine Kancelarija za KiM organizovala ekskurzije za 360 mališana i da će još jedna grupa dece u septembru otići na more.

“Nastavićemo da podržavamo ovakve aktivnosti i u narednom periodu. Pomazemo koliko možemo, a pitanje sporta je i te kako važno za odrastanje svakog deteta”, rekao je Petković novinarima ispred Doma učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle”.

On je naglasio da deca sa KiM žive u specifičnim uslovima i izrazio očekivanja da će oni postati vrhunski sportisti koji će, kaže, znanjem, umećem i talentom uspeti da predstavljaju Srbiju.

“Mi se ponosimo njima i boreći se za našu decu sa KiM, zapravo se borimo za ono što je najvrednije, a to je njihova budućnost, ostanak i opstanak na tom prostoru. Želimo da im omogućimo dostojan život”, poručio je Petković.

Jedan od učesnika kampa, mladi Veljko Kompirović rekao je da mu se dopada što boravi u Beogradu i što je upoznao nove drugare.

“U Beogradu je baš lepo. Sviđa mi se što smo upoznali nove naše drugare iz raznih zemalja, Italije, Crne gore, Albanije, Nemačke. Imamo treninge dva puta dnevno i to mi se baš sviđa, družimo se, odmaramo”, rekao je Kompirović za Tanjug.

Mališani su imali priliku da obiđu i Kalemegdan, zoološki vrt, kao i Partizanov i Zvezdin stadion, a Veljko ističe da mu se najvise dopalo kada se našao na balkonu Skupštine.

“Mojim vršnjacima bih preporučio da dođu u Beograd i nadam se da će im se svideti”, rekao je ovaj mladi sportista.

Njegova drugarica Anđelina Trajković saglasna je da je Beograd lep grad i kaže da je najinteresantnije što može da se druži sa vršnjacima.

“Prvi mi je put da sam u kampu i sviđa mi se baš”, poručila je ona za Tanjug.

U kampu boravi oko 230 dece, koji su osim sa KiM, došli i iz Republike Srpske i dijaspore, ali i iz Dominikanske republike, a u Beogradu će boraviti do sutra.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još