• Početna>
  • Vesti>

Humanost Jadranke Vasić, direktorice OŠ “Desanka Maksimović” Kosovska Kamenica

Jadranka Vasić, direktorica OŠ “Desanka Maksimović” iz Kosovske Kamenice danas je na žiro račun uplatila  hiljadu evra ili 118.000 dinara svojih ličnih sredstava za dovšetak Dnevnog centra “Podrži me-9. januar” u Kosovskoj Mitrovici, saopštio je predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

“Predivan gest i dokaz humanosti majke, direktorice i prie svega humanog čoveka kojim je pokazala koliko ceni izgradnju ovog centra jedinstvenog na Kosovu i Metohiji, koliko podržava pomoć deci i mladima sa poteškoćama u razvoju i koliko ceni rad i projekte našeg Odbora koji uskoro zavšava gradnju i građevinske radove i priprema centar za nameštanje”, kaže Arlov.

Jadranka Vasić se ovim humanim gestom stavila na listu od oko 150 donatora: institucija, gradova i opština, javnih i privatnih preduzeća, humanih ljudi  i listu oko 100 osnovnih i srednjih škola ili oko 60.000 učenika iz Republike Srpske koje će stajati uokvirene u holu centra kao ikona i trajan dokaz humanosti, ističe Arlov.

“Pre Jadranke prošle godine uradila je sa istim iznosom i Ardijana Hodžić zamenica gradonačelnika Kosovske Mitrovice. Hvala svim humanim ljudima i donatorima koji su podržali izgradnju ovog centra, koji na taj način pomažu decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, njihove porodice iz Udruženja roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice za koje gradimo centar, koji su prepoznali njihivu težinu života bez obzira ko su i kojoj vjeri pripadaju”, rekao je Arlov.

Motiv Odbora je, kako navodi, jednostavan, pomoć za 164 deteta i mladih ljudi i njihovih porodica da u centru nađu sve što im nedostaje za njihovo razvijanje i izjednačavanje sa svojim vršnjacima da tu nađu put i rešenje napretka u životu.

“Centar zavšavamo nakon dve godine gradnje i svima smo zahvalni što je skoro cela gradnja bila u doba pandemije. Uskoro će Dnevni centar “Podrži me-9. januar” naš humani manastir biti mesto smeha i radosti ove kategorije dece kojima svi trebamo dati i posvetiti pažnju i pozivamo sve da pomognu prema svojim mogućnostima. Počeli smo ga graditi za Preobraženje 2019. godine bez jednog evra, marke ili dinara. Zahvaljujući humanosti u koju smo verovali vaskrsao je za ponos svima!”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most, saopštenje

Comments

Pročitaj još