• Početna>
  • Vesti>

Dragica Gašić: Pokušavam da izdržim uz Božju pomoć, ali sve su mi pokrali, čak i insulin

Nevolje Dragice Gašić, jedine srpske povratnice u opštini Đakovica ne prestaju. Nakon povratka, iz posete setri, juče oko podneva zatekla je obijen stan iz koga je kako kaže sve iznešeno “osim brašna i pola kilograma makarona”, ali je ona prethodnu noć ipak provela u stanu.

Gašić, sasvim smireno kaže, nije problem hrana i sve ostalo što je odneseno, samo lekovi i mesečna doza insulina.

“Otišla sam u petak u pola četiri popodne u selo kod sestre u Veliko Kruševo, kod Kiline, da se malo odmorim. Juče smo se ja i Vuksan vratili i zatekli, šta smo zatekli, razvaljena vrata i sve počišćeno. Imala sam zalihe hrane i u zamrzivaču, sve su odneli, belu tehniku, nameštaj, ostavili su samo brašno i pola kila makarona. Najveći problem su lekovi, ja sam srčani bolesnik i dijabetičar. Sestra mi je podigla mesečnu dozu. Ne znam šta da kažem”, rekla je Gašić za Kosovo onlajn.

Uz Dragicu Gašić je i tokom prethodne noći ostao prijatelj Vuksan Gojković, koji joj, po preporuci direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pomaže da ostane i opstane u rodnom gradu, u kome je niko ne želi.

“Vrata su skroz razvaljena i to ne može da se popravi. Imam vrata koja mi ne daju da ugradim, pisala sam zahtev opštini za promenu vrata, ali još nema odgovora. Vuksan je bio tu, bez njega ne bih smela da ostanem sama u stanu razvaljenih vrata. Kada sam u stanu policija dežura ispred zgrade. Tako je bilo i noćas. Noć je mirno prošla”, kaže Gašić.

Pomirljivim i odlučnim tonom, ističe da će se boriti da ostane na svome.

“Pokušavam da izdržim uz Božju pomoć. Vuksan mi daje podršku i snagu. Sada su mi najveći problem lekovi”, dodala je Gašić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još