• Početna>
  • Vesti>

Veliki infrastrukturni projekti za novi izgled Kosovske Mitrovice

Zahvaljujući pomoći države Srbije i Kancelarije za KiM, opština Kosovska Mitrovica  uspešno realizuje započete infrastrukturne projekte. Već u toku sledećeg meseca treba da bude završena fontana na novom kružnom toku i da se pusti u rad novi most koji spaja Kosovsku Mitrovicu sa magistralnim putem Priština – Raška.

Kosovska Mitrovica tokom leta je veliko gradilište. Asfaltiraju se ulice, završava se fontana kao i most kod Dudinog krša, pravi se novi kružni tok, sve u cilju stvaranja što boljih uslova za život građana.

“Mnogo je projekata koji su u finalnim fazama kao što je fontana koja će za par dana biti završena, ali svakako jedna od bitnih i važnih stvari, naročito za vozače, jeste asfaltiranje Rudarske čete i povezivanje Lole Ribara od Tehničke škole do budućeg mosta, koji je u završnoj fazi. Verujemo da ćemo u avgustu imati dosta projekata za otvaranje, a to će nam dodatno omogućiti da napredujemo i krenemo sa novim. Što se tiče stambenih zgrada, nastavlja se gradnja, a kada je reč o rezervoaru koji je ključan za normalnu snabdevenost u samom gradu finalna faza na tom projektu je upravo okončana”, kaže za TV Most Aleksandar Spirić, predsednik privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

Sve infrastrukturne projekte lokalna samouprava ne bi mogla da realizuje bez pomoći države Srbije i Kancelarije za KiM.

“Kancelarija za KiM maksimalno daje napore da se poboljša život svih ljudi, ne samo u Kosovskoj Mitrovici nego na čitavoj teritoriji KiM. Dakle, nema pauze, koristimo ovo lepo vreme da sve započete radove završavamo u predviđenom i datom roku. Još jedan kružni tok biće za par dana započet na samom ulazu u grad, u neposrednoj blizini Toplane, koji će povezivati budući stadion, glavni most, autobusku stanicu, ali svakako i ulicu Filiopa Višnjića”, rekao je Spirić.

U toku su u i pripremni radovi za početak izgradnje zgrade Univerziteta, tako da Kosovska Mitrovica iz dana u dan dobija novi izgled kojim građani treba da budu zadovoljni.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još