Petković: Vernicima zabranjen ulazak na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je na administrativnom prelazu Jarinje grupi vernika, koja je planirala da poseti manastire na Kosovu i Metohiji zabranjen ulazak u južnu srpsku pokrajinu.

“Na prostoru Kosova i Metohije, ovde na Jarinju, zetekao sam autobus naših hodočasnika i vernika koji su krenuli da posete manastire na Kosovu i Metohiji. Njima je zabranjen ulazak u našu južnu pokrajinu uz obrazloženje u kojem piše da su ovi divni ljudi, vernici i hodočasnici, pretnja javnoj bezbednosti i javnom zdravlju” navodi Petković.

Petković dodaje da je zadržavanje vernika nedopustivo i da je o tome obavestio i specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

“To je apsolutno nedopustivo i ja sam u međuvremenu obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da je ovo čisto kršenje sporazuma o slobodi kretanja i da je ovakav teror Prištine, kada je reč o našim ljudima koji žele da uđu na prostor Kosova i Metohije, apsolutno neprihvatljiv” rekao je Petković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još