• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Srbija ima granice priznate u UN, jedino nas to interesuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ima svoje međunarodno priznate granice u Ujedinjenim nacijama, koje uključuju i KiM i da je to jedina srpska politika, kao i da Srbiju ne interesuje ništa što pripada nekoj drugoj zemlji.

“Jedino nas interesuje da čuvamo svoje i da radimo i borimo se za svoj narod”, rekao je Vučić za tv Pink, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što mu je Bakir Izetbegović, predsednik SDA u BiH, poručio da ne dozvoli ubuduće izjave srpskih zvaničnika poput one kada je Aleksandar Vulin pričao o objedinjavanju srpskog sveta, a što Izetbegović naziva “velikom Srbijom”. 

“Nisam neko ko želi da zapuši usta bilo kome, to može da radi Bakir ili neko drugi, Vulin je moj prijatelj i sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup. Ja sam održao miran i odgovoran govor, a Vulin je imao svoj govor, koji se pretpostavljam, više dopao većem delu Srbije”, rekao je Vučić.

Naglasio je da Srbija ima svoje granice koje su međunarodno priznate u UN i da su to jedine granice koje nas interesuju, racučanjući i KiM kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244.

“To neću da ponavljam niti da se izvinjavam nikome više i nikada više. Oni to rade namerno, da bi govorili kako mi proizvodimo nestabilnost, iako su oni ti koji proizvode nestabilnost. Jer, suprotno Dejtonu, svakoga dana govore o ukidanju Republike Srpske i da ne pričam o pravima našeg naroda u drugim zemljama regiona”, naveo je Vučić.

Vulin je govorio ono što on misli na svom strančkom skupu, kazao je Vučić i dodao da treba Vulina pitati o tome.

“Srbija ima međunarodno priznate granice u UN, to je naša politika”, poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: Andrej ISAKOVIC / AFP

Comments

Pročitaj još