Prizrenska letnja duhovna škola po četvrti put na KiM

Pedesetak studenata iz Beograda i Banja Luke posetiće u narednih nekoliko dana srpske manastire i crkve, ali i kulturnoistorijske spomenike širom Kosova i Metohije.

U okviru Prizrenske letnje duhovne škole studenti su danas prisutvovali jutarnjoj liturgiju u manastiru Draganac, posle čega su posetili crkvu Uspenja presvete Bogorodice u selu Bostane, a potom i biser srednjevekovne arhitekture tvrđavu Novo Brdo. O važnosti i vrednosti sprskih spomenika kulture u Kosovskom Pomoravlju, gostima je govorio arhijerej Stevo Mitrić, paroh novobrdski.

Cilj Prizrenske letnje duhovne škole je da se na licu mesta mladi ljudi upoznaju sa smislom i značajem kosovskog zaveta, kažu organizatori.

„Ovo je četvrti put da organizujemo ovu školu. Cilj je da mladi studenti iz čitave Srbije na ovakav način imaju priliku da upoznaju najznačajnije spomenike kulture, ali i sami sebe i svoju duhovnost“, kaže za Puls veroučitelj iz Beograda Darko Nikolić.

Posetu Kosovskom Pomoravlju gosti završavaju u Pasjanu, a zatim putuju ka Sirinićkoj župi i Prizrenu gde će videti Crkvu Bogorodice Ljeviše, manastir Sveti Arhangeli, Bogosloviju i druge srpske svetinje.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još