• Početna>
  • Vesti>

Petković: Neka nam Kurban-bajram bude nadahnuće da budemo saosećajniji

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je svim vernicima islamske veroispovesti veliki praznik Kurban Bajram.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

Svečarski duh ovog radosnog praznika, uvek i iznova nas podseća na svevremene vrednosti zajedništva, solidarnosti, čovekoljublja i dobrote.

Danas, kada izazovi širom sveta na ozbiljan test stavljaju humanost i dobra dela, osećanja prijateljstva i bratske ljubavi, neka nam Kurban-bajram bude nadahnuće koje će nas podstaći da svi zajedno budemo saosećajniji i velikodušniji prema bližnjima, posebno prema onima kojima je naša pomoć potrebna – prema bolesnima, nemoćnima i siromašnima” navodi Petković u čestitki.

Sa željom da radost današnjeg praznika podelite sa porodicom, okruženi ljudima čistog srca i dobre volje, još jednom vam čestitam Kurban-bajram.

Izvor: radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još