• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Teško da će se nastaviti pregovori u Briselu ako ne bude rezultata

“Teško da će se pregovori u Briselu nastaviti dalje ako nema opipljivih rezultata”, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ocenio da je situacija teška, ali da treba biti siguran da će delegacija Srbije uvek imati u vidu interese i da ne dolazi u obzir popuštanje “ispod crvenih linija”.

Dačić je za televiziju Hepi istakao da je crvena linija priznanje Kosova kao nezavisne države, a da „sve drugo ne može da pravi štetu“.

Potvrdio je da je jutros o pregovorima u Briselu razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a osvrnuo se i na izjavu specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da je ostvaren „vrlo mali napredak“ i da je „jedini rezultat da će dijalog biti nastavljen“.

Dačić je ocenio da je teško da će se nastaviti dalje ako nema opipljivih rezultata i da je sa Lajčakom razgovarao pre oko mesec dana.

„Rekao je da neće organizovati ovakve sastanke ako nema rezultata, ali je očigledno da on ima strpljenja. Mislim da je dobro da se ima strpljenja i da je bolje da se sedne i razgovara nego da se na terenu prave problemi, ali je pitanje perspektive, jer Kurti očigledno ne želi da se bavi temama koje su na dnevnom redu“, izjavio je Dačić.

Dodao je da situacija jeste teška, ali da će delegacija Beograda na prvom mestu imati u vidu interese Srbije, „što znači da ne dolazi u obzir popuštanje ispod crvenih linija, a to su priznanje Kosova kao nezavisne države“.

„Sve drugo ne može da pravi štetu“, rekao je Dačić.

Rekao je i da do sada nije bilo najave da će Grčka priznati nezavisnost Kosova, ali da i ako se to desi, „Srbija ima mogućnost da to nadomesti na drugoj strani“.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još