• Početna>
  • Vesti>

Uhapšene dve osobe zbog širenja panike da je voda zagađena u Uroševcu

Foto: Ilustracija

Regionalna uprava policije u Uroševcu privela je danas popodne dve osobe zbog širenja panike na društvenim mrežama da je voda za piće u tom gradu zatrovana, prenosi Reporteri.

U saopštenju policije se navodi da je odmah po prijemu informacija, započela istragu i vrlo brzo identifikovala i locirala dve osobe i sprovela ih u policijsku stanicu u Uroševcu.

“Osoba sa inicijalima Lj.J. stara 30 godina na društvenim mrežama je video-snimkom uputila javni poziv: ‘Pozdrav svima, obaveštavam vas da budete pažljivi, da ne pijete, stigle su vesti da i u Uroševcu ima zatrovanih ljudi, vodite računa o sebi’, naveo je Lj.J”.

Dodaje se da je “druga osoba sa inicijalima A.T. (28), takođe širila dezinformacije upozoravajući građane da ne konzumiraju vodu iz vodovoda navodeći: ‘Pazite se velikog šuuuuuma kada popijete vodu, jer su upravo počeli da truju u Uroševcu’.

Regionalna uprava policije u Uroševcu, pozvala je građane da ne nasedaju na dezinformacije, već da se informišu isključivo kod nadležnih insitucija.

Slučaj širenja panike u koordinaciji sa Osnovnim tužilaštvom Uroševca je u istražnom postupku.

Izvor Reporteri/Kosovo Online

Comments

Pročitaj još