Otvorena Zdravstvena stanica u Borči

Zdravstvena stanica Borča u okviru Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković” Palilula, koja prostire se na oko 7.000 kvadrata, otvorena je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić se ispred nove zdravstvene stanice, tokom obilaska, kome su prisustvovali i ministar Zdravlja Zlatibor Lončar i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, obratio lekarima i podsetio da je ranije obećao da će to biti izgrađeno i istakao da je to sada i ispunjeno.

“Pre kraja godine krenućemo i u izgradnji kalanlizacije na levoj obali Dunava”, rekao je Vučić dodajući da se sada završava potrebna dokumentacija za taj projekat.

Sve što nismo radili u prethodnih 30 godina, sada ćemo polako uraditi, dodao je Vučić.

Rekao je da će se u tom delu Beograda graditi i nove škole i vrtiće, kao i da se grade i srednja stručna škola i gimnazija.

“Mi ćemo nastaviti da gradimo i radimo, a sve to znači bolji životni standard za građane. Više ne morate da idete u centar grada za preglede”, kazao je Vučić.

Dodao je da je u novu zdravstvenu stanicu u Borči već prebačeno 70.000 kartona i da će ih biti još više.

“Ovde imate još savremeniju opremu i divne lekare”, rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da će biti rešeni i saobraćajni problemi u tom delu grada, da će se graditi novi most, kao i da će uskoro početi da se gradi i auto-put od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

Kazao je da će pokušati da dovedu još jednog velikog investitora na levu obalu Dunava.

Ukupna vrednost radova je više od 800 miliona dinara.

Za izgradnju zdravstvene stanice u Borči, stanovnici leve obale Dunava čekali su čak tri decenije.

Oko 150 lekara i sestara radiće y toj zdravstvenoj stanici, kako bi građani Borče imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, a projektovana je za populaciju od 200.000 stanovnika.

Na polaganju kamena temeljca, u decembru 2019. godine, rečeno je da će ta zdravstvena stanica sadržati službu za zdravstevnu zaštitu predškolske i školske dece, odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, te internu medicinu.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još