• Početna>
  • Vesti>

Petković: Država Srbija pomaže i pomagaće svima koji su pretrpeli štetu tokom poplava

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas porodice Lazić i Šubarić u Donjoj Gušterici koje su u januarskim poplavama pretrpele veliku štetu i najavio da će pomoć države Srbije već danas stići svima onima koju su pretrpeli veću materijaalnu štetu, a kasnije i svima onima kojima je poplava nanela manju štetu.

“Posetio sam dve porodice koje su pretpele veću štetu usled poplava. Ovo su divne porodice. Država Srbija misli o našim ljudima i pokušavamo na sve načine. Od danas 150 domaćinstava koja su pretrpela poplave, gde je voda ušla u kuće, dobiće po hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti. A dodatno još oko 500 porodica na centralnom Kosovu, ali i u kosovskom pomoravlju, a reč je o domaćinstvima druge kategorije, gde je voda ušla u dvorište ili pomoćne objekte, preko Kancelarije za KiM dobiće po 50.000 dinara”, naveo je Petković i dodao da na taj način pokazujemo da vodimo računa o svim našim ljudima, da ulažemo, ne samo u izgradnju, već i direktno ljudima kada pretrpe određenu štetu.

“Tokom rebalansa izdvojili smo sredstva u iznosu od 200 miliona za rekonstrukciju svih važnih projekata koji su takođe tokom poplava postradali, ali i 100 miliona dinara za čišćenje rečnih korita, ali morate znati da nažalost ovde ne zavisi sve samo od nas”, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Siniša Lazić i Goran Šubarić čija je domaćinstva danas obišao Petković, ističu da su pretrpeli velike materijalnu štetu,ali da su uz pomoć Republike Srbije i dobrih ljudi uspeli da uništeno u poplavi zamene novim.

“Dobili smo pomoć od Republike Srbije, zahvaljujući tome, sanirali smo štetu. Zadovoljan smo što nam je danas direktor došao u posetu, želim da mu se zahvalim na pomoći. Kako obrađujem zemlju i živim od poljoprivrede iskoristiću priliku da zamolim da mi se pomogne u mehanizaciji”, rekao je za RTV Gračanica Siniša Lazić iz Donje Gušterice.

” Drago mi je što je Petković danas sa nama, dovoljno je samo znati da neko misli na nas i da zna da postojimo. Nadam se da će pomoć stići do svakog čoveka kome je potrebna. Hvala gospodinu Petru Petkoviću što je došao”, rekao je Goran Šubarić.

Petković je nakon posete dveju porodica razgovarao i sa ostalim meštanima Donje Gušterice i još jednom ponovio da će potrebnu pomoć dobiti svako domaćinstvo koje je oštećeno u januarskim poplavama.

Izvor i foto: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još