• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Reakcije međunarodne zajednice na slučaj Dragice Gašić mlake, bolje da ih nema

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je bolje bilo da su reakcije međunarodne zajednice na slučaj Dragice Gašić, koja se posle 22 godine vratila u Đakovicu, u potpunosti izostale, nego što su upućene mlake reakcije.

Ana Brnabić je navela da te mlake reakcije više vređaju jer da su izostale moglo se pomisliti da još nisu reagovali i da će to tek učiniti.

Brnabićeva podseća da je slučajeve napada na Srbe na KiM, a posebno slučaj Dragice Gašić, spomenula na sastanku sa Filipom Rikerom.

“Te reakcije su toliko mlake da je bolje da ih nema”, rekla je premijerka na televiziji Pink i dodala da ne želi da kaže šta je Riker na to rekao, jer Srbija gaji i gradi odnose sa SAD i neke stvari moraju da zadrže za sebe.

Podseća da protiv Dragice Gašić, žene od 59 godina koja se nakon 22 godina sama vratila u Đakovicu, postoje konstantne pretnje, ali i peticija koje su potpisale nevladine organizacije koje bi, ističe, morale da se bore da se oseća bezbedno, da joj nose hleb, mleko, sir, jogurt…

“Civilno društvo na KiM potpisuje peticiju da jedna žena koja ne predstavlja nikakvu opasnost treba da se izbaci. Na taj načcin legalizuju nasilje, umesto da budu balans”, kaže Brnabićeva i dodaje da je veliki broj tih organizacija potpisnica finansirano od međunarodnih organizacija.

Međunarodnoj zajednici zamera i to što se ispostavlja da je potpuno u redu to što se na KiM vratilo samo 1,9 odsto Srba.

Premijerka ukazuje na to da je teritorija KiM i dalje postkonfliktna zona u svetu gde je najmanje povratnika.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još