• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ne brine me takozvana vojska Kosova, već mogući incidenti

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da ne strahuje od formiranja takozvane vojske Kosova jer su, kako je istakao, dosta slabiji od nas i ne mogu da nas ugroze.

Vučić je istakao da ga brine svaka incidentna situacija jer bi to, kako kaže, bio problem samo za Beograd, jer mi idemo najbrže napred, a to bi samo oteralo investitore da ulažu u region.

Povodom usvajanje rezolucije o Srebrenici u kosovskom parlamentu, Vučić kaže da ga iznenađuje da je Podgorica bila revnosnija i brža od Prištine.

Što se Prištine tiče, kaže da to samo potvrđuje ono što je najavio.

“Kao što sam najavio pre desetak dana kada je takva rezolucija usvojene u crnogorskom parlamentu krenuće poplava takvih rezolucija protiv Srbije u većini parlamenata u regionu kako bi se svi jasno izrazili da su Srbi počnili genocid i da pokažu svoje opredeljenje navodno za doborsusedske odnose, a u stvari da Srbiji zadaju udarac”, naveo je Vučić tokom posete Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava” u Beogradu.

“Hvala Orbanu na podršci, dolazi ovih dana u Beograd”

Vučić je zahvalio premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pozivima da Srbija treba da uđe u EU, a zbog čega je trpeo kritike u nekim hrvatskim i nemačkim medijima, ali i u nekim u Srbiji.

Najavio je da će Orban sutra ili prekosutra doći u Beograd i da će imati priliku i lično da mu zahvali.

“Reč je o dobrom prijatelju Srbije, imamo odlične odnose i sa Mađarskom i Mađarima u Vojvodini nijedan problem godinama nemamo, radimo na svemu zajendički i borimo se zajednički”, istakao je Vučić.

“Hvala što je imao dovoljno hrabrosti da Srbiju u pozitivnom smislu predstavi i da trpi kritike zbog toga i u Hrvatskoj”, dodao je Vučić.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Printscreen RTS

Comments

Pročitaj još