• Početna>
  • Vesti>

Poslanici Srpske liste napustili su skupštinsku salu u Prištini i odbili da daju legitimitet nacrtu rezolucije o Srebrenici

Poslanici Srpske liste u Skupštini u Prištini su danas javno i jasno demonstrativno napuštajući sednicu skupštine odbili da prisustvom daju legitimitet nameri kosovskih institucija da srpskom narodu zalepe etiketu genocidnog.

Rezolucijom koju su predložili poslanici iz redova bošnjačkog naroda, a podržali svi albanski poslanici, jednostrano se, bez ikakvog osnova, napada srpski narod, srpska država, i ugrožavaju međunacionalni odnosi, a ni jednom rečju ne govori o zločinačkom stradanju Srba, bilo u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj ili na Kosovu i Metohiji.

Više je nego sramno da se u Skupštini u Prištini nikada ne pomenu zločini nad Srbima, poput ubistva srpskih žetelaca u Starom Gracku, ubistva i ranjavnje dece na Bistrici, ili proterivanje i veliki broj nestalih Srba sa Kosova i Metohije, ali se nastoji da se Srbi i Srbija na najgori mogući način kleveću i vređaju, a svaki pokušaj javnog iznošenja istine o zločinima nad Srbima osuđuje kao verbalni delikt.

Očigledno organizovana halabuka i histerija protiv srpskog naroda i države nakon toliko godina, koje su, nažalost, krenule iz Crne Gore, jeste isključivo proizvod zavisti usled svakodnevnog jačanja naše države na ekonomskom, političkom, vojnom, zdravstvenom i svakom drugom planu. Zato će najbolji odgovor svakog od nas, pojedinačno ali i naše države biti još jači i predaniji rad i ekonomski napredak koji će našu Srbiju i naš narod učiniti snažnijim, slobodnijim i boljim.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još