• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Zahvalnost Angoli na podršci integritetu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra unutrašnjih poslova Republike Angole Euženija Laborinja, koji mu je uručio pismo predsednika Žoaoa Manuela Gonsalveša Lourensa. Vučić se zahvalio Angoli za razumevanje za stavove Srbije kad je reč o Kosmetu i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Zahvalivši na poruci, predsednik Vučić je zamolio ministra Laborinja da prenese poziv predsedniku Lourensu da poseti našu zemlju, u ime tradicionalnog prijateljstva koje nas povezuje još iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih.

Predsednik Vučić je zamolio ministra Laborinja da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje za stavove Srbije kad je reč o Kosovu i Metohiji i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, jer to svedoči i o poštovanju međunarodnog prava.

On se založio i za veću saradnju dveju zemalja u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Vučić je podsetio da je, kao ministar odbrane, posetio Angolu 2013. godine i da se tada uverio da ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za saradnju. S tim u vezi je rekao da treba preduzeti korake za širenje ugovorne regulative.

Kako se navodi u saopštenju iz Vučićevog kabineta, ministar Laborinjo se založio i za veću saradnju u oblasti bezbednosti. On je takođe čestitao predsedniku Vučiću na uspešnoj borbi protiv pandemije kovid-19, te su razmotrene mogućnosti za razmenu iskustava i pomoć Srbije Angoli u borbi sa korona virusom.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još