• Početna>
  • Vesti>

Opština Đakovica podnela tužbu protiv Dragice Gašić

Opština Đakovica podnela je tužbu Osnovnom sudu u Đakovici putem koje se traži da se Dragici Gašić “poništi ugovor o izdavanju stana sa zahtevom za privremenu meru”, potvrdio je portparol Osnovnog suda u Đakovici, Ljek Muća, piše Radio slobodna Evropa.

Dragica Gašić, prva osoba srpske nacionalnosti koja se vraća u ovaj grad na zapadu Kosova od završetka rata 1999. godine, od 30. juna se ne nalazi u stanu jer se, kako navodi, ne oseća bezbedno.

Objašnjavajući podnetu tužbu Ljek Mućaj navodi da opština Đakovica u tužbi predlaže da se Dragici Gašić “imenuje privremeni zastupnik, jer njeno mesto prebivališta nije poznato”.

Osnovni sud u Đakovici je inače doneo je rešenje kojim obavezuje opštinu Đakovica, da za svrhu privremenog zastupnika, izvrši isplatu od 1.000 evra. Nakon toga se očekuje pokretanje parničnog postupka između parnica.

Prethodno je Alternativa, partija Mimoze Kusari Ljija (Lila) koja je deo aktuelene vlasti na Kosovu, objavila rešenja o dodeli stana Dragici Gašić. U tom rešenju, datiranom na maj 1997. godine, stoji da je opština Skupština opštine Đakovića te godine stan dodelila na zakup, na određeno vreme, Dragici Gašić.

U to vreme, po rečima Gašić, radila je kao čistačica u đakovačkoj policiji.

Iz kabineta gradonačelnika opštine Đakovica, Adrijana Đinija (Adrian Gjini) nisu želeli da komentarišu slučaj.

Gašić napustila stan

Dragica Gašić pokušala je u sredu 30. juna da promeni spoljna vrata stana i zameni ih blindiranim, ali joj to policija nije dozvolila, uz obrazloženje da za tako nešto treba da dobije dozvolu opštine.

Iz kabineta gradonačelnika opštine Đakovica, Adrijana Đinija nisu želeli da komentarišu slučaj.

Dragica Gašić pokušala je u sredu 30. juna da promeni spoljna vrata stana i zameni ih blindiranim, ali joj to policija nije dozvolila, uz obrazloženje da za tako nešto treba da dobije dozvolu opštine.

Ona je u razgovoru za RSE 6. jula rekla je da se trenutno nalazi kod sestre u selu Veliko Kruševo, opština Klina, tridesetak kilometara od Đakovice.

Dodaje da su je advokati iz Kancelarije za besplatnu pravnu pomoć 6. jula obavestili da je opština Đakovica pokrenula krivični postupak protiv nje, odnosno da ta lokalna samouprava tvrdi da pomenuti stan nije u njenom vlasništvu.

“Tužili me ovi iz Đakovice, kao da nije moj stan pa hoće da ga oduzmu i tako, sada je došao advokat snima ovo što imam ja papirologiju iz Kosovske agencije za upoređivanje i verifikaciju imovine”, izjavila je Dragica Gašić.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još