• Početna>
  • Vesti>

Šest meseci rada gradonačelnika Severne Mitrovice: Da Mitrovica bude stub i bedem opstanka našeg naroda

Povodom prvih šest meseci mandata gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i njegov tim su građanima predstavili šta su sve u tom periodu uradili i kako su unapredili živote svojih sugrađana. U video spotu koji je danas objavljen, gradonačelnik i njegov tim su predstavili realizovane projekte, planirane projekte, a ujedno su se zahvalili građanima Severne Mitrovice na poverenju i saradnji. 

“Da svi zajedno gradimo bolju budućnost i da Mitrovica bude ono što i jeste, stub i bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima”, poručio je Radojević Mitrovčanima.


Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević stupio je na dužnost 10. decembra 2020. godine.

U prva tri meseca svog mandata, gradonačelnik je bio posvećen upoznavanju socijalne situacije u gradu.

Jedan od najvećih izazova na samom početku mandata bilo je saniranje posledica poplava u januaru, gde je gradonačelnik sa svojim timom pokazao spremnost i efikasnost da se suoči sa svim neprilikama koje su zadesile sugrađane. Odlukom organa Opštine, poplavljena domaćinstva su dobila finansijsku pomoć kako bi što lakše sanirali  štetu.

Brojnim posetama raznim udruženjima građana, Radojević je posvećeno radio na rešavanju njihovih zahteva, pružajući podršku njihovom radu.

Donacijom u vidu neophodnog sanitetskog materijala zdravstvenim i obrazovnim institucijama, olakšan je napor u borbi zdravstvenih i prosvetnih radnika u jeku epidemije koronavirusa.

Konstruktivnim sastancima sa internacionalnim organizacijama, kabinet gradonačelnika je radio na pronalasku efikasnih rešenja za urbanizaciju grada, kao i pronalaženju trajnog rešenja problema regionalne deponije.

Zbog narušene bezbednosne situacije u gradu, održani su sastanci sa čelnicima KFOR-a, EULEKS-a i UNMIK-a.

U periodu od decembra 2020. do juna 2021. godine, rad gradonačelnika je bio usmeren ka uspostavljanju poverenja između lokalne samouprave i građana.

U navedenom periodu kabinet gradonačelnika je bio otvoren kako za građane, tako i za predstavnike zdravstvenih i obrazovnih institucija, koji su se raznim zahtevima obraćali gradonačelniku i opštinskoj administraciji. Veliki broj realizovanih zahteva pokazuje da je rukovodstvo lokaklne samouprave u službi svojih građana.

Radojević je pokazao interesovanje i brigu, kao i spremnost za pronalaženje efikasnih rešenja za probleme svih sugrađana, pa tako sednice opštinskog Odbora za zajednice predstavljaju pravo mesto za upoznavanje gradonačelnika sa trenutnim problemima pripadnika svih etničkih zajednica na teritoriji grada.

Posvećenim radom gradonačelnik Radojević sa svojim timom se u prvih šest meseci mandata zalagao za:
– obezbeđivanje novih radnih mesta
– realizaciju kapitalnih projekata
– urbanizaciju grada
– ozelenjavanju javnih površina, kao i mapiranju i uklanjanju divljih deponija.

Vođen politikom kontinuiteta, Radojević je uspešno sproveo do kraja projekte započete u mandatu prethodnog gradonačelnika, Gorana Rakića. Istovremeno, kabinet gradonačelnika je radio na planiranju budućih projekata koji će biti od suštinske važnosti za unapređenje životnih uslova svih Mitrovčana.

Od realizovanih projekata treba spomenuti uređen parter PU “Danica Jaramaz”, završenu rekonstrukciju OŠ “Branko Radičević”, obezbeđivanje novih kamiona za JKP “Standard”, potpisan Memorandum sa ministrom Rakićem o opremanju teretane u Sportskoj hali.

Dobrom saradnjom gradonačelnika i građana, na predlog stanara,  dogovorena je potpuna revitalizacija fasade zgrade 32, kao i uređenje obližnjeg dečjeg parka. Za još dve zgrade u centru grada obezbeđena su  sredstva za revitalizaciju fasada, a potpisan je i Memorandum sa ministrom Goranom Rakićem o finansijskoj pomoći za potpunu revitalizaciju fasada zgrada “Berilje”. Takođe je sa ministrom Rakićem potpisan Memorandum o uređenju zelenih površina u centru grada.

Nakon završenog mapiranja divljih deponija, tim gradonačelnika je uspešno odradio posao uklanjanja deponija iz grada.

Uz svakodnevna zalaganja gradonačelnika Radojevića i njegovih saradnika da se unaprede životni uslovi građana, poseban akcenat gradonačelnika i njegovog tima je na zalaganju da bezbednost u gradu bude na najvišem nivou. Na brojnim sastancima sa predstavnicima međunarodnih organizacija i misija,govorilo  se o unapređenju bezbednosne situacije, što bi dovelo do stvaranja uslove za ekonomski razvoj grada.

Sa ciljem da bezbednosna situacija bude na najvišem nivou, gradonačelnik Radojević je održao konstruktivne sastanke sa britanskim ambasadorom Davenportom, kao i sa američkim ambasadorom Kosnetom. Radojević je izvestio ambasadore o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u gradu, zahtevajući reakciju internacionalnih misija na učestale napade na imovinu SPC.

Gradonačelnik se povodom prvih šest meseci mandata obratio sugrađanima:

“Poštovani sugrađani, naš grad je zdravstveni, administrativni, kulturni i univerzitetski centar i kao takav predstavlja stub i bedem opstanka našeg naroda na ovim prostorima. U prethodnom periodu, zajedničkim naporima, trudili smo se  da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti unapredimo živote svih nas, kao i da olakšamo rad naših zdravstvenih i prosvetnih radnika u jeku pandemije koronavirusa. Trudili smo se da najugroženijime obezbedimo osnovne uslove za život i pokušali smo da opravdamo poverenje koje ste nam dali. Uređenjem gradskih površina doprineli smo da naš grad izgleda lepše, urbanije i čistije. Uradili smo mnogo, ali imamo još puno posla, postoje projekti koje jedino uz vašu pomoć možemo da sprovedemo do kraja. Radili smo i radićemo na izgradnji poverenja između vas i lokalne samouprave, jer jedino zajedno možemo da vratimo stari sjaj našem gradu i učinimo ga još lepšim i urbanijim za sve generacije. Konstantnim naporom za svako novo radno mesto, želimo da naš grad bude i ostane grad ostanka i opstanka svih nas na ovim prostorima. Hvala na ukazanom poverenju. Idemo dalje!”

Spot povodom šestomesečnog rada gradonačelnika Milana Radojevića i njegovog tima postavljen ne na Instagram profilu Opštine Severna Mitrovica.

Izvor: TV Most, Instagram Opština Severna Mitrovica

Comments

Pročitaj još