• Početna>
  • Vesti>

Popović: Zabrinjava što incidente protiv Srba na Kosovu ne osuđuje međunarodna zajednica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je večeras, da osim poslednjih brojnih inicidenata usmerenih protiv srpskog naroda na Kosovu, posebno zabrinjava to što nema nikakve reakcije iz međunarodne zajednice.

Gostujući na televiziji Vesti, Popović je istakao da su incidenti koji su se dogodili oko Vidovdana užasni, ukazujući na ukradenu zastavu ispred manastira Gračanica, ispisivanje grafita na ulazu u Gračanicu, prebijanje dečaka u Gojbulji, kao i na hapšenje mladića na Gazimestanu.

„Svi ovi incidenti su poruka Srbima da nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, da su, nažalost, građani drugog reda. Najžalosnije u svemu ovome je što još nemamo reakciju međunarodne zajednice, koja ćuti. Nema nikakve osude sa njihove strane. Na kraju incidente nije osudio ni niko od Albanaca“, naveo je Popović.

Sve to, dodaje Popović, čini da srpska zajednica na KiM živi u svakodnevnom strahu.

„Na teritoriji opštine Gračanica je bilo i dosta krađa, a lopovi još nisu pronađeni, građane brine što policija ne radi svoj posao kako valja, uvek dobijamo odgovor da je istraga u toku“, rekao je on.

Popović ističe da su Srbi uznemireni, ali da ipak veruju u budućnost na ovom prostoru.

„U tom smislu nemerljiva je podrška naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, zbog kojih svi verujemo da ćemo istrajati, opstati i ostati ovde“, zaključio je predsednik opštine Gračanica.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još