• Početna>
  • Vesti>

Preminula 4 pacijenta, koronavirusom zaraženo još 79 osoba

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 79 osoba od testiranih 6.887 uzorka. Od posledica zaraze preminule su 4 osobe. Na respiratoru je 8 pacijenata.

Od početka epidemije, u Srbiji je registrovano 716.796 zaraženih korona virusom, a preminulo je 7.055 osoba. Procenat smrtnosti je 0,98 odsto. Do sada je testirano 4.437.454 uzorka.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji dr Marijan Ivanuša navodi za RTS da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji jako dobra i da to treba iskoristiti za vakcinaciju kako bi bili spremni na brzo širenje delta soja virusa. 

Ističe da pojava prva dva slučaja delta soja u Srbiji ne znači da ćemo sutra imati tešku epidemiju, ali i da situacija može da se pogorša kroz par nedelja.

“Trenutna epidemijska situacija u Srbiji je jako dobra, a to što se pojavio delta soj ne znači da će se pogoršanje dogoditi odmah, ali svakako situacija može da se pogorša u julu, avgustu. Videćemo, ja se nadam najboljem”, rekao je Ivanuša.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još