• Početna>
  • Vesti>

Popović: Incidenti kao posledica oštre retorike Prištine

Koliko god mi apelovali na policiju i sve bezbednosne strukture, tenzije ne prestaju, izjavio je za RTV Gračanica predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

 “Ove incidente koji su se dešavali u danima za nama smo svi shvatili kao vrstu pretnje. Smatram da sve što se dešava nije slučajno. Sinoć i slučaj u Gojbulji gde je pretučen dečak, mislim da je vreme da međunarodna zajednica konačno reaguje. Vidovdan smo proslavili veličanstveno, nikakvih događaja, koji bi mogli da izazovu hapšenje, nije bilo”, reko je Popović gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica.

Predsednik opštine Gračanica istakao je da je juče razgovarao sa predstavnikom KFOR-a, da je na sastanku zatraženo da KFOR pojača patrole.

“Nažalost nije prvi put da policija nije odradila svoj deo posla, sa KFOR-om smo do sada imali dobru saradnju, nadam se da će nam izaći u susret da  bezbednost u našoj opštini podignemo na viši nivo”, kazao je Popović.

“Najstrašnije je kada neko udari na decu i kada na taj način šalju poruku roditeljima”, rekao je Popović i istakao da je sve to posledica oštre retorike Prištine.

“Apelujem na sve da budu istrajni, da ne nasedaju na provokacije. Znam da mi nikada nećemo odustati”, podvukao je Popović.

Izvor i foto: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još