• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa Stoltenbergom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se sa generalnim sekretarom NATO-a Jens Stoltenbergom. Glavna tema sastanka dvojice zvaničnka bila je bezbednosna situacija na Kosovu.

Ministar Rakić je tokom sastanka kazao da visoko ceni današnji susret i da je ovo veoma dobra poruka za srpsku i ostale manjinske zajednice na Kosovu da postoji zainteresovanost NATO-a da se u direktnoj komunikaciji iznesu bezbednosni problemi, koji su kako je ministar istakao velika prepreka povratku i opstanku.

Naglasio je da se u proteklom periodu na Kosovu desilo oko 70 napada na Srbe, njihovu imovinu, na imovinu i verske objekte Srpske pravoslavne crkve.

”Svaki vid ovakvih incidenata ukazuje na jasno usmerenu poruku protiv srpskog naroda da nisu dobrodošli i da povratnici nemaju šta da traže na svojim ognjištima”, istakao je ministar.

Ministar Rakić, je tokom sastanka rekao da iskreno veruje da zajednički rad i koordinacija mogu doprineti smirivanju situacije kada su u pitanju incidenti i naglasio da KFOR i u budućnosti mora ostati garant mira i stabilnosti na ovim prostorima, kao i to da srpski narod visoko ceni odluku NATO-a da pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga ne dolaze na Sever Kosova.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još