• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti bolje da se, umesto za sever pokrajine, sprema za Brisel

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković komentarisao je najavu kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će posetiti sever Kosova i Metohije i poručio da je više nego jasno da “Kurti gaji opsesiju prema svemu srpskom”.

“Više je nego jasno da Aljbin Kurti gaji snažnu opsesiju prema svemu srpskom – našim crkvama i manastirima, našim nacionalnim praznicima i istoriji, do opsesije severom Kosova i Metohije i jezerom Gazivode. Takav odnos je i razumljiv – kad nemaš svoje, svojataš tuđe. Zato i pokušava da javnosti baci prašinu u oči kako su Gazivode vlasništvo takozvanog “Kosova”, a da na sever može kad mu se prohte” navodi Petković u svom saopštenju.

“Dobro smo razumeli njegovu poruku da je “spreman na sve”, samo ga molimo da se ne igra pitanjem bezbednosti srpskog naroda na KiM, a i neka se seti šta narod misli o njemu, kada je početkom godine pokušao da prošeta ovim delom pokrajine” stoji u saopštenju.

Petković ističe da se politika ne može graditi na mržnji i animozitetu prema svemu srpskom.

On dodaje da je Kurtiju bolje da se, umesto za sever pokrajine, sprema za Brisel, gde ga očekuju teški razgovori o svim otvorenim pitanjima, umesto što energiju troši na jalove pretnje.

“Tu će, pred evropskim posrednicima, morati da odgovori i zašto jedinoj povratnici u Đakovici Dragici Gašić nije omogućen dostojan život, zbog čega joj prete klanjem i kamenicama” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još