• Početna>
  • Vesti>

Meštani Gračanice strahuju za bezbednost i traže reakciju međunarodne zajednice

Seriji provokacija i napada na srpsku imovinu i imovinu SPC nema kraja. Nakon što je prekjuče skinuta zastava SPC na ulaznim vratima manastira Gračanica, kao i video snimak koji je objavljen na društvenim mrežama gde se pali i gazi ista, jutros su na putu između Gračanica i Lapljeg sela na bilbordu osvanuli grafiti“ ALBANIJA“ ,“UČK“.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je za RTV Gračanica da paljenje srpske zastave niko ne osuđuje, a dok hapšenje mladića na Gazimestanu gledaju kao na širenje verske i etničke mržnje.

„Sve ovo govori što se radi da ovde ima duple aršine.Srbi su ovde građani drugog reda i ne samo danas već dve decenije i više. Nije mi jasno kako međunarodna zajednica ne reaguje na sva ova dešavanja. Sa ovakvim ekcesima ispisivanje grafita, skidanje zastave , pljačkama, prebijanjem dečaka u Gračanici i da se ništa ne izvuče kao pouka, a da nema nikakve osude, ni od predstavnika Prištine , kao ni od međunarodne zajednice to je nedopustivo“, rekao je Popović.

Dragan Sekulić iz Gračanice kaže da se svakog dana ponešto dešava .

„Njihov cilj je da nas zaplaše i da se iselimo sa ovih prostora .Stranci ćute i to bi se razumelo kao da ih podržavaju, jer ćute“.

Meštani Gračanice zabrinuti su za svoju bezbednost i strahuju za život svoje porodice.Ističu da je kompromis i razumevanje jedino rešenje, a da političari iz Prištine moraju da promene svoju retoriku i da kažu da mi moramo zajedno da živimo.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još