Proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić na Kosovu

Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić juče je u sportskoj hali u Lapljem Selu održao mladim odbojkašicama pokazni trening, a trenerima pokazao novije tehnike, javio je RTV Kim.

Vladimir Vanja Grbić rođen je 14. decembra 1970. godine u Zrenjaninu. Jedan je od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena.

Grbić je rekao da je svestan činjenice da jedna poseta nije mnogo, ali da može značiti mnogo. Došao je kako bi trenerima pokazao noviju tehniku u radu sa decom, a deci održao pokazni čas.

„Radićemo uvodni deo i zagrevanje, da uvedemo decu u motoriku, da ih pripremimo za usvajanje neke osnovne odbojkaške tehnike na jedan vrlo specifičan način. Prvo druženje sa balonima, a nakon toga postepeno metodički sa loptom, do kasnije elemenata igre, odnosno završetka sa servisom. U međuvremenu će moji saradnici raditi sa decom četiri testa“, objašnjava Grbić.

Grbić ističe da zna u kakvim uslovima deca na Kosovu treniraju, ali kaže da je vrlo prosto ako se zna, „ko ste, šta ste, i odakle ste“.

Proslavljeni odbojkaš kaže da je jako srećan što je na Kosovu i iskoristio je priliku da kaže da je na neki način i povezan sa Kosovom, jer kako kaže, vodi poreklo od Kneza Lazara.

„Tako da ću sasvim sigurno posetiti sve one tekovine koje postoje i sve svetinje koje su nažalost mnogi zaboravili, za koje su one `tamo negde` i olako ih doživljavaju“, kazao je Grbić.

Direktor ženskog odbojkaškog kluba „Vidovdan“ iz Gračanice Ivan Šubarić kaže da je ova poseta u cilju unapređenja sporta.

„Nama kao klubu veoma znači boravak Vanje Grbića ovde u našoj sredini, jer je to za decu događaj, koliko je za decu bitno, toliko i za nas, jer ćemo da vidimo neke osnove treninga sada od njega“, kazao je Šubarić.

Šubarić ističe da je u planu i dalje dovođenje poznatih ljudi iz sveta odbojke, jer će njihov klub na taj način dobiti na kvalitetu i usavršavanju kadra za dalje takmičenje.

Mlade odbojkašice kažu da će im trening legendarnog odbojkaša mnogo značiti.

„Očekujem da će se isplatiti, za nas starije možda i malo manje, ali će mnogo značiti ovoj maloj deci“, kazala je Nevena Lazić.

„Ovaj trening je za mene novo iskustvo, nadam se da ću se pokazati dobro, daću sve od sebe, pa ćemo videti šta će biti“, rekla je Katarina Petrović.

„Zahvalna sam na prilici da nam neko pokaže, neko bolji čak i od naših trenera, šta i kako treba raditi na terenu“, kazala je Smiljana Jovanović.

Ženski odbojkaški klub „Vidovdan“ iz Gračanice koji je i organizovao dolazak odbojkaša Vladimira Vanje Grbića postoji od 2014. godine i broji stotinak mladih odbojkašica.

Izvor,foto:RTV KiM

Comments

Pročitaj još