Veselji: Ponosan da opet budem na čelu DPK

Predsednik DPK-a Kadri Veselji, je unutrašnje izbore u toj partiji nazvao modelom za druge partije na Kosovu, i poredio ih sa zapadnobalkanskim zemljama.

Veselji je za Ekonomia online, rekao je da su izbori do sada završeni u 70 odsto podogranaka i da je učestvovalo više od 40 000 ljudi.

“Mogu da kažem da je izborni proces završen u 70% izbornih jedinica Demokratske partije Kosova, u kojima je učestvovalo oko 40.000 ljudi. To je neverovatan broj. To je politička sila za budućnost Kosova, za novu deceniju, za transformaciju i modernizaciju našeg kosovskog društva za preduzetništvo, za inovacije, za poljoprivrednike, za radnike, za medicinu”, rekao je Veselji.

“Izbori u okviru Demokratske partije Kosova su u transparentnijem, otvorenijem, konkurentnijem obliku za koji ne verujem da se dešava u nekoj političkoj partiji na prostoru Zapadnog Balkana. Postoji konkurencija, veoma sam zadovoljan kao predsednik stranke, zbog činjenice da imamo veliki odziv građana, mladih, muškaraca, žena različitih intelektualnih profila, poljoprivrednika, sve kategorije učestvuju u izbornom procesu.

Lider DPK-a Kadri Veselji je napomenuo da će se izbori unutar ove stranke završiti u aprilu.

“Očekujem da će se od druge polovine aprila završiti ceo proces izbora u ograncima Demokratske partije Kosova, koji će se onda završiti Izbornom skupštinom Demokratske partije Kosova, gde će biti kandidatura i za predsednika Demokratske partije Kosova. Takođe sam ponosan i biću još ponosniji da budem na čelu ove snage, rekao bih, progresivne, političke snage Kosova, kao što je Demokratska partija Kosova. Kandidovaću se za predsednika Demokratske partije Kosova, objaviću u trenutku kada su najbolje okolnosti za stranku, poštovaću odluku Upravnog odbora za izbor predsednika Demokratske partije Kosova i daćemo svima priliku da preuzmu odgovornost i pravo izbora.

Comments

Pročitaj još