• Početna>
  • Vesti>

“Priština primorana da sprovede istragu o hapšenju Marka Đurića”

Privremene prištinske institucije primorane su da sprovedu istragu o hapšenju direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, pre tačno godinu dana.

Istraga će biti sprovedena na osnovu prijave koju je neposredno po hapšenju i privođenju Đurića podneo zamenik ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Radojević je prijavu podneo zbog načina na koji je Đurić priveden i postupanja pripadnika policije tokom njegovog sprovođenja do Prištine, o čemu postoje i video snimci.

Koha konstatuje da su tada predstavnici tih institucija s ponosom govorili o policijskoj akciji i hapšenju Đurića, a da su sada, kako se navodi, prinuđeni da sprovedu istragu o tim događajima.

Đurićev dolazak na Kosvo bio je uredno najavljen i u Kosovskoj Mitrovici je trebalo da se sastane sa tamošnjim Srbima.

Pripadnici Kosovske policije su, međutim, izvršili upad na skup, uhapsili su Đurića u toj akciji, a u pokušaju nekih od prisutnih da to spreči bilo je i povređenih, među kojima i tadašnji ministar poljoprivrede u kosovskoj vladi Nenad Rikalo.

Koha podseća da je jedna od najkritikovanijih aktivnosti kosovske policije bio upravo način na koji je Đurić s lisicama na rukama sproveden do Prištine. Zbog toga je Radojević podneo krivičnu pijavu.

Izvor Tanjug/B92

Comments

Pročitaj još