• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista o napadu u Ugljaru: Razočarani smo ćutanjem međunarodne zajednice

Najnoviji izliv etničke netrpeljivosti i mržnje u Ugljaru kraj  Gračanice nastavlja niz etnički motivisanih napada koji su se desili u   januaru mesecu nad Srbima na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Srpske liste.

“Ovaj napad, kao i svi prethodni, imaju za cilj zastrašivanje Srba   širom Kosova i Metohije, ali je u ovom slučaju ovaj napad posebno   opasan jer je napadnuta škola, u kojoj se školuje više od 150 dece.
Što je izazvalo veliko uznemirenje medju gradjanima”navodi se u saopštenju.

Članovi Srpske liste predvodjeni gradonačelnikom Gračanice Srdjanom   Popovićem obišli su Ugljare i razgovarali sa direktorom i   meštanima kako bi pokušali da smire napetost i pozvali gradjane na
uzdržanost.

“Pozivamo nadležne organe da što pre otkriju napadače jer bi njihovo   otkrivanje i kažnjavanje poslalo poruku da ovakva zlodela ne mogu proći   nekažnjeno, ali i da pojačaju svoje prisustvo jer je ovo deveti
incident u Ugljaru u zadnjih mesec dana. Ne možemo a da ne budemo razočarani ćutanjem medjunarodnih   predstavnika na ovakva zlodela kojima se direktno ugrožava krhki mir i   stabilnost. U najmanju ruku očekovali smo osudu ovog napada” stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još