Ubijen Oliver Ivanovic -grad prazan ,muk

Na Olivera Ivanovića,sad je već izvesno dok je ulazio u prostorije svoje stranke, nepoznati napadači ispalili su više metaka. Dovezen je u bolnicu u besvesnom stanju, lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je Ivanović podlegao povredama.

Ivanoviću je konstatovano pet rana u gornjem delu grudnog koša koje su nanete vatrenim oružjem, rekao je direktor mitrovačke bolnice Milan Ivanović na konferenciji za novinare.
Ivanovićev advokat Ljubomir Pantović je rekao za RTS da je u strašnom šoku i da ne zna detalje onoga što se dogodilo.

“Ovo je neverovatno i zaista se pitam gde živimo i u kojim uslovima”, rekao je Pantović.

Dodao je da je Oliver Ivanović prošao kroz pravu golgotu i da je sve junački podneo sa neverovatnom energijom.”Nisam ovo očekivao ni u najcrnjim mislima, zaista neverovatno”, rekao je Pantović.

 

In memoriam……

Oliver Ivanović je rođen 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.Osnovnu školu, srednju školu, kao i Mašinski fakultet završio je u Kosovskoj Mitrovici. Naknadno je apsolvirao na Ekonomskom fakultetu u Prištini.Živeo je u Kosovskoj Mitrovici. Bio je otac četiri sina.Na političku scenu stupio je sredinom 1999. godine, kada je osnovano Srpsko nacionalno veće na severu Kosova.  Narednih godina bio jedan od najistaknutijih lidera Srba u tom delu KiM.

Oliver Ivanović se od januara 2014. godine zajedno sa još četvoricom Srba nalazio u pritvoru u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici gde se teretio za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine.Optužnica je podignuta u novembru 2014. godine, a suđenje je počelo 18. decembra 2014. godine.

Zbog odbijanja da ga puste da se brani sa slobode Oliver Ivanović je 7. avgusta 2015. počeo štrajk glađu, dok je 14. avgusta zbog narušenog zdravlja prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.U februaru 2017. godine mu je ukinuta prvostepena presuda i naloženo je novo suđenje. Potom je bio u kućnom pritvoru, a od aprila 2017. godine je određeno da se brani sa slobode.

Comments

Pročitaj još