• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Odluka privremenih institucija u Prištini sraman potez

Odluka privremenih institucija samouprave u Prištini da mi uskrati mogućnost da u Kosovskoj Mitrovici prisustvujem obeležavanju Dana pobede nad fašizmom je sraman potez, kojim je iskazan jasan stav, ne samo prema normalizaciji odnosa, već i prema današnjem prazniku.

Samovoljom Prištine zadat je još jedan ozbiljan udarac procesu normalizacije odnosa i nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji stvori multietničko društvo na tradicijima demokratije i antifašizma.

Dan pobede nad fašizmom je povod da civilizovan svet iskaže svoj otklon od ideologija mržnje i zla, a oni koji to danas sprečavaju iskazaju svoj otklon od civilizovanog sveta i vrednosti koje on deli.

Niko ne može da spreči građane Srbije da sa ponosom neguju svoju antifašističku tradiciju i sećanje na žrtve koje je podneo oslobađajući od nacizma i fašizma svoju zemlju, pa i one na našim prostorima koji su tokom Drugog svetskog rata bili na strani ideologije zla.

U nadi da će i uticajni međunarodni predstavnici na Kosovu i Metohiji iskazati jasan stav prema današnjoj anticivilizacijskoj odluci Prištine, građanima Srbije na Kosovu i Metohiji čestitam Dan pobede nad fašizmom.

Comments

Pročitaj još