Namera albanske strane – izazivanje humanitarne krize

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica smatra da je bezbednost građana Kosovske Mitrovice sve više ugrožena opasnijim, surovijim i bezobzirnijim pritiscima. Pored učestalih incidenata koji se odnose na fizičke napade na Srbe sada je pritisak usmeren na osnovne životne potrebe građana namernom obustavom distribucije vode bez ikakvog obrazloženja severnoj Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu.

“Takvim potezom albanska strana jasno ukazuje svoju nameru u izazivanju humanitarne krize na području ovih opština. Napominjemo da su u svom funkcionisanju ugrožene zdravstvene institucije, obdaništa, škole, studentski centar kao i domaćinstva”, stoji u saopštenju Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Ovim političkim pritiscima naši građani postaju mete i taoci nerazumne odluke koja je nedopustiva za jedno savremeno društvo.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica uputio je apel da zvanični Beograd preduzme mere rešavanja pomenute krize u dijalogu sa albanskom stranom, međunarodnom zajednicom i svim ostalim kompetentnim i relevantnim institucijama.

“Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica i JKP „Ibar“ vodovod će preduzeti sve neophodne mere u pomoći institucijama kojima je voda neopohodna za normalno funkcionisanje obezbeđivanjem cisterni sa tehničkom vodom. Ovim povodom apelujemo na ostale gradove u okruženju da se uključe u akciju tako što će svoje resurse u vezi sa obezbeđivanjem tehničke vode usmeriti na našu opštinu”, navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još