• Početna>
  • Vesti>

Monografija „Zadužbine Kosova i Metohije – istorijsko, duhovno i kulturno nasleđe srpskog naroda“ sutra na Sajmu knjiga

Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska sutra, 28. oktobra u 17 sati u okviru 61. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u hali 1A, organizuje promociju monografije „Zadužbine Kosova i Metohije – istorijsko, duhovno i kulturno nasleđe srpskog naroda“.

Uvodnu reč daće njegova svetost patrijarh srpski Irinej i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

O monografiji govoriće mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop raško-prizrenski Teodosije, episkop zapadno-američki Maksim, umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije i prof. dr Dušan Bataković.

Monografija „Zadužbine Kosova i Metohije“ sadrži tekstove znamenitih srpskihistoričara, teologa, publicista, umetnika, kao i istorijska dokumenta i povelje, raznasaopštenja i izveštaje o hrišćanskom nasleđu Kosova i Metohije, a predgovor patrijarhaPavla daje knjizi poseban pečat.

„Ova knjiga je živo svedočanstvo o istrajnom nastojanju Srpske pravoslavne crkve daočuva izuzetnu duhovnu i materijalnu kulturu, svoje vekovne spomenike i hrišćanskonasleđe Kosova i Metohije“, saopštila je Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska na svom sajtu. Štampanje monografije finansirala je Vlada Republike Srbije preko Kancelarije zaKosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još