T. Tomanović: Film “Sporazum” veliko svedočanstvo

Premijera filma „Sporazum“ biće održana večeras u Mitrovačkom dvoru od 20.00 časova.

Režiju i scenario potpisuje Predrag Peđa Radonjić, a u filmu igraju Aleksandar Mihailović, Vasilija Kokotović, Bora Nenić, Tamara Tomanović, Marjan Todorović, Dejan Cicmilović, Zdravko Maletić, Vladimir Jocović I drugi.

Film govori o porodici koja boravi u izbegličkom kampu u Kraljevu, a njihova glavna dilema i pitanje koje ih muči glasi: da li se vratiti na Kosovo I Metohiju, u selo Ćeranovići, u neizvesno, ili ostati u tuđem gradu, i ući u borbu za bolje sutra svoje dece. Glumica Tamara Tomanović igra lik albanskog prevodioca, za koga kaže da je u suštini negativan.

“To je negativan lik. Smeškam se i jednima i drugima, sarađujem sa međunarodnom silom itd. Našla sam srž mog lika. Naravno, uz dužno poštovanje svima koji su se bavili tim poslom. Teško mi je bilo zbog načina govora, ali kažu da sam ubola”, kaže Tomanović.

Glumica dodaje da je snimala pod svim okolnostima i prolazila kroz sve problem kao i autorska ekipa.

“Nekada je bilo teško i emotivno.Nekada smo svi zajedno plakali, zajedno izlazili iz problema. Gledala sam film sinoć u Gračanici, i ne mogu da se otmem utisku da smo stvarno uradili jednu divnu stvar, jednu veliku stvar, i da smo ostavili jedno veliko svedočanstvo ljudima”, naglasila je Tomanović.

Promocija filma počela je sinoć u Gračanici, a nakon Kosovske Mitrovice, pogledaće ga I stanovnici Velike Hoče, Zubinog Potoka,Zvečana, Štrpca, Leposavića, Šilova, Pasjana i Klokota, Kosovske Kamenice, Raniluga, Goraždevca I Prilužja.

Comments

Pročitaj još