Priština: Sprečićemo ulazak Đurića na Kosovo

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da će sprečiti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da u nedelju boravi na Kosovu uprkos zabrani, preneo je prištinski Telegrafi.

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj rekao je da će to ministarstvo preduzeti sve neophodne mere kako bi sprečilo mogući ulazak Đurića na Kosovo.

Đurić je u ponedeljak izjavio da će ove nedelje posetiti srpski narod na Kosovu i Metohiji i da ga u tome niko neče zaustaviti.

“Naravno da ću ove nedelje posetiti naš narod na Kosovu i Metohiji i da ću biti na severu Kosova i Metohije”, rekao je Đurić.

Đurić je dodao i da je u stalnom kontaktu sa Republičkim javnim tužilaštvom zbog, kako je rekao, pokušaja pojedinih predstavnika privremenih institucija na KiM da ometaju slobodu kretanja, čime krše zakone Srbije.

“Postoje indicije da su Hodžaj Enver, Tahiri Edita i još neke osobe iz Prištine upletene u pokušaj ometanja slobode kretanja zvaničnika i građana Srbije. Siguran sam da će u skladu s tim naši državni organi preduzeti mere”, rekao je Đurić.

Đuriću, odlukom Hodžaja, neće biti dozvoljeno da dve nedelje uđe na KiM, preneo je u ponedeljak prištinski list Ekspres.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još