Druga dvodnevna poseta službenika MSP Kosmetu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije organizuju 30. septembra i 1. oktobra drugu dvodnevnu posetu službenika MSP-a Kosovu i Metohiji, koji će zauzimati značajne pozicije u diplomatsko-konzularnim predstavništivama širom sveta, što je od velike važnosti u diplomatskoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije u okviru Republike Srbije.

Ovo će biti prilika da se srpske diplomate, koje će u narednom periodu aktivno učestvovati i u radu međunarodnih organizacija, upoznaju sa prirodnim lepotama naše južne pokrajine, problemima srpske zajednice na KiM, ali i sa duhovnom i kulturnom baštinom Kosova i Metohije, koje će promovisati i štititi na međunarodnoj sceni.

Tokom boravka na Kosmetu, predstavnici MSP-a će sa generalnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Veljkom Odalovićem i zamenikom direktora Kancelarije za KiM Željkom Jovićem obići Gračanicu, Prizren i Veliku Hoču, Prizrensku bogosloviju, manastire Banjska, Visoki Dečani, Sv. Arhangeli, Gračanica, Pećka patrijaršija, Sabornu crkvu Sv. Đorđa i crkvu Bogorodice LJeviške.

Comments

Pročitaj još