OŠ “Sveti Sava” spremna za prvi školski dan

Nastava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici počela je danas bez ikakvih problema, a u skladu sa kalendarom Ministartva prosvete Republike Srbije.

Za 102 đaka-prvaka danas će biti organizovan i svečani doček, koji će početi u 16 časova, rekao je za program Radio Kosovske Mitrovice direktor Milorad Jovanović. On je dodao da je tehnička služba škole tokom rasputsa imala mnogo posla, kako bi đacima bilo što ugodinije 1. septembra.

„Ove godine smo za vreme raspusta uspeli da sredimo čitav sprat, da okrečimo pet učionica i biblioteku. Uredili smo i toalete, pa je škola čista i blistava dočekala početak školske godine“, kaže Jovanović.

Kada je u pitanju nabavka udžbenika, on ističe da je škola u saradnji sa knjižarom „As“ iz Zvečana već dopremila oko 80% neophodnih knjiga.

„Postoji deo udžbenika koji se nabavlja preko Ministartva za rad, boračka i socijalna pitanja i preko Centra za socijalni rad.  U pitanju su udžbenici za decu iz socijalno-ugroženih porodica, koji se dobijaju besplatno“, dodaje Jovanović i podvlači da ima obećanje da na admistrativnom prelazu neće biti nikakvih problema pri transportu udžbenika.

Comments

Pročitaj još