Održana 28. redovna sednica SO Severna Mitrovica

U nastavku 28.redovne sednice  SO Severna Mitrrovica  odbornici ove opštine usvojili su predlog izmene i dopune Pravilnika o radu skupštine opštine koji će dalje biti upućen na verifikaciju u Ministarstvo lokalne samouprave.

Takođe na današnjoj sednici, usvojen je i pravilnik o taksama, tarifama i opštinskim kaznama zahvaljujući kojem   će, prema rečima predlagača  Adrijane Hodžić opštinski budžet biti uvećan.

Odbornik Srpske liste Igor Simić iskoristio je priliku da zahvali opštini Severna Mitrovica na sredstvima koja  je izdvojilakao  pomoć za lečenje  Azrie Elesković iz Kosovske Mitrovice.

Sednica Skupštine opštine Severna Mitrovica započeta je pre oko dva meseca, ali  je prekinuta samo nekoliko minuta nakon što je i počela.  Svi odbornici GI “Srpska” su, tada, po drugi put za redom, bez ikakvog obrazloženja, napustili sednicu u trenutku kada je nekadašnja predsedavajuća i članica GI SDP “Oliver Ivanović”, Ksenija Božović, izašla za govornicu. Sadašnji predsedavajući, Dejan Gurešić, doskorašnji član iste stranke kao i Božovićeva, potom je odredio “kratku pauzu”, a par minuta nakon toga i prekinuo sednicu, zbog kako je objasnio, nedostatka kvoruma.

Comments

Pročitaj još