Od danas Grkinja Aleksandra Papadopulo na čelu EULKS-a

Visoki grčki diplomata sa dugogodišnjim iskustvom na Balkanu Aleksandra Papadopulo stupila je danas na dužnost šefice Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX), saopšteno je iz ove misije.

Ambasadorka Papadopulo prethodno je bila šefica Grčke kancelarije za vezu na Kosovu, 2000. godine. Ona je nedavno bila stalni predstavnik Grčke u Evropskoj uniji u Briselu, kao i generalna direktorka za pitanja EU pri Ministarstvu spoljnih poslova Grčke tokom nedavnog grčkog predsedavanja EU 2014. godine.

Pored toga, ambasadorka Papadopulo je bila i zamenica stalnog predstavnika Grčke u Ujedinjenim Nacijama, kao i šefica Grčke kancelarije za vezu u Skoplju 5 godina.

,,Zadovoljstvo mi je da budem na čelu Misije EULEX, koja nastavlja da pomaže vlastima u razvoju nezavisnog i efikasnog sistema vladavine prava ovde na Kosovu”, izjavila je ambasadorka Papadopulo.

Tokom narednih dana i nedelja, ambasadorka Papadopulo će se sastati sa EULEX-ovim ključnim partnerima i visokim kosovskim zvaničnicima

Papadopulo je zamenila italijanskog diplomatu Gabriele Meučija.

Comments

Pročitaj još