U Zvečanu školska godina počinje bez većih problema

Nastava u svim školama na području opštine Zvečan počeće na vreme bez značajnih poteškoća, zaključak je satanka predsednika Privremenog organa opštine Zvečan Ivana Todosijevića sa načelnikom školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predragom Stojčetovićem i direktorima svih škola u ovoj opštini.

„Prema informacijama koje sam dobio od direktora tri osnovne i jedne srednje škole na području naše opštine, sve škole spremno dočekuju školsku 2016.2017. godinu“, kaže Todosijević.

On naglašava da su svi započeti radovi na renoviranju škola završeni i da će đaci imati dobre uslove za rad.

Posebno zadovoljstvo pričinjava uspešno sprovođenje inkluzivne nastave.

„Konkretno, OŠ Vuk Kraradžić  ove godineu prvom razredu imaće  troje dece sa posebnim potrebama. Za njih je potreban stručni asistent i  jedna od tema razgovora sa načelnikom školske uprave bilo je finansiranje tih stručnih saradnika. Dosad, opština je  snosila troškove plate tih saradnika. Danas smo dobili obećanje od načelnika da će pokušati da izdejstvuje u Ministarstvu prosvete da se izdejstvuje bar jedno radno mesto – ili za jednog asistenta ili za logopeda za kojim zaista škole imaju potrebu“, podvukao je Todosijević.

Prema poslednjim podacima, u prvi razred OŠ Vuk Karadžić u Zvečanu, krenuće 75 đaka, OŠ Sveti Sava u Žerovnici upisala je 12 đaka a OŠ Banović Strahinja u Banjskoj svega tri učenika.

Srednja tehnićka škola od ove godine ima novi smer a broj upisanih đaka se kreće oko 240.

Comments

Pročitaj još