Euleks odustao od gonjenja advokata Vasića i Korenice

Tužilac Euleksa Nita Amin odustala je od krivičnog gonjenja advokata iz Kosovske Mitrovice Dejana A. Vasića i Faruka Korenice, optuženih da su uticali na svedoke i ometali dokazivanje kao branioci Žarka Veselinovića, koji je bio optužen za pokušaj teškog ubistva dvojice pripadnika specijalne jedinice “ROSU”.

Tužilac je od gonjenja odustala nakon što je pred sudijom Rene Van Venom svedočilo pet svedoka, koji su o radu Korenice i Vasića govorili sa poštovanjem i uvažavanjem.

“Meni je žao što je ovaj predmet uopšte bio dodeljen tužiteljki Niti Amin sa kojom sa sarađivao godinama unazad i koju znam kao izuzetnog profesionalca, što je ona danas i pokazala odustajanjem od gonjenja. Mi smo voleli da optužnicu zastupa naš dragi prijatelj tužilac Paskal Persons, pravosudni pajac, koji je ovu diletantsku istragu i započeo, vođen svojim kompleksima i ignorancijom”, rekao je Vasić.

O kršenjima zakona od strane tužioca Parsonsa, kolega i ja ćemo obavestiti sve relevantne institucije, kako se više nikada ne bi ponovilo ono što smo preživeli mi, Žarko Veselinović i mnogi drugi stanovnici severa Kosova, rekao je Vasić Tanjugu.

On kaže da je od početka verovao u pravdu koju mi je Euleks danas i doneo, “na šta je upućivao i pozitivni bilans moje kancelarije u odbranama pred sudijama ove misije”.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još