• Početna>
  • Vesti>

Večeras počinje 20. jubilarna kulturna manifestacija “Sokolica 2016.”

Jubilarna 20. kulturna manifestacija “Sokolica 2016.” počinje večeras,  izložbom radova nastalih na prethodnim likovnim kolonijma.  Svečano otvaranje manifestacije je u 19h, u holu Doma kulture “Trepča” u Zvečanu.

“Mi,  u okviru ove manifestacije,  obeležavamo još jedan jubilej – 25. godina postojanja opštine Zvečan. Večeras u 19h, nakon kraćeg umetničkog programa, manifestaciju će otvoriti predsednik Privremenog organa opštuine Zvečan Ivan Todosijević a očekujemo i dolazak umetnika”, rekla je za program Radio Kosovske Mitrovice Jelena Nikić Đurić, direktor KUD Zvečan koji je organizator manifestacije.

Tokom pet dana trajanja manifestacije, predviđeno je održavanje likovne kolonije, dečije likovne kolonije, pesničke večeri praćene muzikom i nastupom folklornih trupa.

Petak  je za umetnike radni dan, a već u subotu od 11h do 13h , u bašti Radničkog doma, biće održana Dečja likovna kolonija. U večernjim satima, od 19 i 30, kod spomenika Kralju Milutinu, biće održano veče folklora i zavičajnih pesnika.

Za nedelju je predviđen obilazak manastira Sokolica, Banjska i Devine vode.

U ponedeljak, u 18 i 30, u porti manastira Banjska biće održan koncert i pesnički susreti a u utorak, manifestacija će biti zatvorena izložbom slika nastalih na koloniji i svečanom akademijom, u Domu kulture Trepča.

Ove godine,  najavljeno je učešće četrnaest likovnih umetnika i  dvadeset sedam pesnika sa Kosova i Metohije, centralne Srbije i Crne Gore.

Organizator manifestacije “Sokolica 2016.” je  KUD “Zvečan”. Pokrovitelji su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, opština Zvečan i RHMK Trepča.

Comments

Pročitaj još