• Početna>
  • Vesti>

Slobodanu Gavriću presudio sud u Prištini – 13 godina

Sud u Prištini osudio je Slobodana Gavrića na 13 godina zatvora zbog pripremanja terorističkih akata i prenos eksplozivnih materija, a odbrana je najavila žalbu.

Gavrić će ostati  pritvoru dok odluka suda ne postane konačna.

U Gavrićevom automobilu je krajem 2014.  pronađeno 12 kilograma esploziva.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je u leto prošle godine podiglo optužnicu protiv Gavrića koja ga tereti da je pripremao teroristički akt.

Gavrić je naime proglašen krivim za pripremanje terorističkih akata I dela protiv ustavnog uređenja “Republike Kosovo”.

Jedan od advokata Gavrićeve odbrane, Dejan A.Vasić rekao je Tanjugu da će on I kolega Živojin Jokanović uložiti žalbu na ovu presudu.

“Nakon prijema ove presude za koju smatramo da je veće malo podleglo  opštoj klimi koja vlada kada je u pitanju evropski terorizam a malo I opštoj političkoj situaciji, mi ćemo nakon prijema presude I nakon što izvršimo uvid u odlučne činjenice kojima se veće rukovodilo uložiti žalbu,  pa ćemo  u daljem toku postupka videti kako će se žalbeni sudovi odnositi prema argumentima koje smo kolega Jokanović I ja izneli na glavnom preteresu”, rekao je Vasić.

Za 10 godina koliko se, kako kaže,  bavi advokaturom, ovo je prvi put da veće izrekne presudu  I da tom prilikom ne izgovori nijednu jedinu reč obrazloženja u pogledu otežavajućih okolnosti a naročito u pogledu argumenata koje je odbrana iznela za  kvalifikacije krivičnog dela.

On je dodao da su Gavriću  konfiskovani eksplozivni materijal i automobil  i biće u pritvoru sve do pravosnažnosti presude koja će uslediti nakon žalbenog postupka.

Inače, Gavrić je po zanimanju veterinar, a radio je u Ministarstvu poljoprivrede i ranije nije bio osuđivan.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još