• Početna>
  • Vesti>

Sastanak Đurića sa v.d. šefa EULEKS-a: EULEKS garant sigurnosti za Srbe na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa vršiocem dužnosti šefa misije Euleks Berndom Tranom i čestitao mu na imenovanju.

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da je za Srbiju i srpski narod na Kosovu iMetohiji delovanje Euleksa od suštinske važnosti.

„Smatramo da samo Euleks u punom kapacitetu jeste garant sigurnosti za Srbe na Kosovu i Metohiji i to posebno u aktuelnoj situaciji kada se javljaju brojni problemi po pitanju prava Srba u pogledu imovinske i lične bezbednosti“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izneo i zabrinutost zbog tretmana koji Srbi imaju pred pravosuđem na Kosovu i Metohiji, istakavši da se moraju uložiti dodatni napori kako bi srpskom narodu bila garantovana pravna sigurnost.

Đurić je posebno istakao slučaj Olivera Ivanovića i četvorice Srba koji se i dalje nalaze u pritvoru nakon nedavnog privođenja u blizini Peći, a kao hroničan problem izdvojio je nemogućnost Srba da pred pravosuđem na KiM zaštite svoju imovinu.

Tran je Đurića upoznao sa ciljevima Euleksa u novom dvogodišnjem mandatu.

Comments

Pročitaj još