Zatvorena likovna kolonija “Mladen Popović”

Svečanim otvaranjem izložbe slika, danas je u Kosovkoj Mitrovici i zvanično zatvorena likovna kolinija “Mladen Popović”. Kolonija je održana u okvru 22. “Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije”, čiji je organizator Kulturni centar “Dragica Žarković”, a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

direktor Kulturnig centra Miodrag Radomirović kaže da je kao i svake godine umetnici svojom kičicom, ali i osmehom i prisustvom ulepšavaju ovaj Sabor.

“Hvala dragi umetnicima na svemu što su poklnili Kosovskoj Mitrovici – na ljubavi, odanosti i svemu što čine za nas”, rekao je Radomirović.

On se zahvalio i Privrmenem organu opštine Kosovska Mitrovica  koji je, kako kaže,  u ovim teškim finansijskim trenucima izdvojio sredstva kako bi se Sabor organizovao i bio ovako uspešan.

Slikar Todor Živaljević Velički zahvalio se organozatorima na pozivu, a koloniju nazvao svojevrsnom “slikarskom akademijom”.

“Ovo je jedna neobična kolonija gde slikari jedni drugima pomažu i otkrivaju svoje male tajne, što nije tako često. Slikari ostavljju svoje blago kojim Kosovska Mitrovica može da se diči”, zaključio je umetnik.

Na terenu kod Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” večeras od 20.30 biće održan takmičarski deo programa u okviru Sabora folklora.  Koncertu će prethoditi defile u 19.30 časova.

 

 

12 iz regiona

 

 

 

Comments

Pročitaj još