• Početna>
  • Vesti>

Direktor NDI pohvalio SL za konstruktivnost u parlamentu

Predsednik Srpske liste Slavko Simić primio je danas regionalnog direktora Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) za centralnu i južnu Evropu Roberta Bendžamina sa kojim je razgovarao o aktuelnim socio-političkim dešavanjima na Kosovu i Metohii i saradnji te stranke sa NDI.

U saopštenju iz Simićevog kabineta se navodi da je Bendžamin pohvalio pozitivne pomake u radu Skupštine i konstruktivnost Srpske liste u prevazilaženju političke krize koja je trajala mesecima.

Takođe, istakao je važnost učešča srpske zajednice u procesima donošenja odluka koje imaju direktan uticaj na njihove živote, uz naglasak na podršku mladima i osnaživanju žena na tom putu.

Simić je zahvalio na poseti i izrazio zahvalnost predstavnicima NDI-ja sa Kosova za doprinos u povećanju individualnih kapaciteta Srpske liste.

Uz to, Simić je izrazio veliko zadovoljstvo što je jedan od glavnih fokusa NDI-a uključivanje omladine I žena u proces donošenja odluka i izrazio želju da to bude prioritet u narednom periodu kako bi što više mladih ljudi imalo uticaja i učešća u političkim procesima.

Posebno je, kako se navodi, istakao značaj rada NDI u podizanju kapaciteta omladine i žena iz redova srpske zajednice sa severa Kosova i Metohije jer se stiče utisak da je ova grupa posebno izolovana od učešća u političkom životu, te da svi moramo raditi na tome da se to promeni.

Nacionalni demokratski institut je neprofitna organizacija sa sedištem u Vašingtonu, a danas su pristutni u više od 110 zemalja. Uz finansiranje američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), NDI je na Kosovu prisutan od 1999.godine, i pruža podršku razvoju demokratije direktno radeći sa parlamentom,  političkim I civilnim organima u jačanju njihovih institucionalnih kapaciteta, povećanju koordinacije I bržem odgovaranju na potrebe I interese građana.

Comments

Pročitaj još