• Početna>
  • Vesti>

KM: Predstavljen rad agencije za obuku dadilja “Čuvalica”

Agencija za obuku dadilja “Čuvalica” predstavila je svoj rad zainteresovnim građanima danas u centru Kosovske Mitrovice.

Sanja Lazarević iz NVO Centar za razvoj žena koji je sprovodi ovaj projekat, kaže da je cilj rada agencije da obuči što veći broj žena kako bi postale profesionalne dadilje.

“U Kosovskoj Mitrovic i  Zvečanu nemamo profesionalne dadilje, a imamo veliki broj žena koje vrlo rano nakon porođaja počinju sa radom”, kaže Lazarevićka i objašnjava kakvu obuku prolaze dadilje u “Čuvalici”.

“Sve dadilje prolaze kroz osmodnevni program. Prvi dan je uvod u rad u agenciji, kako se dete čuva I šeta, kako se radi sa roditeljima, kako se vode dnevnici… Dadilje prolaze I kurs prve pomoći I kurs samoodbrane”, navodi Lazarevićka.

“Čuvalica” sarađuje sa evropski sertifikovanom organizacijom “Dadilje Beograd”, u kojoj su edukatori iz Kosovske Mitrovice prošli obuku. U “Čuvalici” su angažovani I pedagog, psihilog, nutricionista, patronažna sestra I logoped. Do sada su licencu za rad dobile 24 dadilje. Svi zainteresovani za obuku detaljnije se mogu informisati na http://cwdkosovo.org/ ili na FB stranici https://www.facebook.com/centarzarazvojzena .

Comments

Pročitaj još